4 augusti 2018
15:00

Referat: Säters IF FK - Fagersta Södra IK

Femte raka segern i serien !
Södra tog en gruvlig revanch på Säter i dagens match på bortaplan då segersiffrorna skrevs till 0-4 där Södra avgjorde matchen i redan i den första halvleken med sin 0-3 ledning. Kapten Jocke Larsson visar vägen redan i den 3:e minuten med sitt 0-1 mål , Jocke skulle slå ett inlägg men upptäcker att målisen står felplacerad så han slår en låg boll mot första stolpen istället som överumplar målvakten som inte kan hålla skottet utan bollen går in i mål via målisens händer. Passning utav Adam Tumma. Södra fortsätter att sätta tryck mot sätermålet och skapar ett par chanser till innan 0-2 målet kommer genom Kristian Ekberg i den 18:e minuten , Ett mycket vackert mål där Mergim spelar bollen till Sebba Jansson som i sin tur spelar fram Kristian till ett friläge som han förvaltar snyggt.. Säter sticker upp i sin enda målchans i första men Bader Rais i södramålet räddar lätt. Kristian får ett jätteläge men hans avslut går strax utanför. 0-3 kommer i den 27:e minuten genom ilyas Hirsi efter ett fantastiskt förarbete utav Adam Tumma sim drar ett par gubbar på sin kant och avlossar ett skott som målisen inte kan hålla utan istället så slår Ilyas in returen påpassligt. Adam har ett par chanser till i slutet utav första utan att det resulterar . Södra har en rättvis 3 målsledning i paus.

I andra halvlek gör Säter ett försök att närma sig Södra i målprotokollet men Helmerssons nick går strax över. Adam Tumma har ett jätteskott som går strax över ribban. Nawrose Ali har en nick som går strax över. nästa läge har Helmersson i Säter men han missar öppet mål i ett bra läge. Nu är Säter lite på gång och man får ett friläge som Bader Rais räddar snyggt. Adam Tumma får ett bra läge men mv räddar . David Nyrén i Södra är ytterst nära att nicka in bollen men den räddas på mållinjen. 0-4 kommer genom Ilyas Hirsi och det är en kopia på 0-3 målet där Adam snurrar upp sina bevakare och avlossar skottet som målvakten inte kan hålla och där dyker Ilyas upp igen och gör mål. Sista minutrarna så har lagen varsin bra chans utan resultat så matchen slutar med en bortaseger för Fagersta Södra med 4-0.

Detta var en mycket bra bortamatch utav Södrakillarna där framförallt första halvleken var riktigt bra , Bader i målet fick hålla nollan och gjorde ett par vassa räddningar och hela backlinjen spelade riktigt stabilt där David- Fnn Andersson ska ha en extra klapp på axeln för sin match . På mittfältet så var Sebastian Jansson den stora dirigenten tillsammans med Kristian Ekberg . Framåt handlade mycket om Adam Tumma som var inblandad i tre utav södras fyra mål , Adam som endast hann spela en match i våras innan han blev skadad och det var i premiären mot Säter. Även Ilyas Hirsi var vass med sina 2 mål. Segern innebär att Södra är på 4 :e plats i tabellen nu efter sin 5 raka seger varav 3 har kommit på bortaplan , på dem 3 segrarna på bortaplan har Södra 10-1 i målskillad.